Skip to main content
Hulp

Dagbesteding

Bij Het Levensatelier wordt voor jongeren vanaf ongeveer 18 jaar dagbesteding in creatieve zin geboden. Je kunt onder begeleiding aan de slag in ons sfeervolle en kleurrijke atelier. Schilderen, tekenen en diverse andere creatieve activiteiten zijn mogelijk. Je werkt in een groep van maximaal 10 personen en er is veel individuele aandacht. De gemaakte producten kunnen, als je wilt, in de winkel verkocht worden. Met de verkoop van zo’n product bevestig je dat iedereen een bijdrage kan leveren aan onze maatschappij. Wil je meer info over dagbesteding? Klik dan hier.

Voor een afspraak te maken mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten en vergoeding
Dagbesteding wordt vergoed op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), uit de Jeugdwet of soms ook uit een Persoons Gebonden Budget (PGB). Als je hiervoor in aanmerking wilt komen neem dan contact op met het zorgloket van de gemeente waar je woont. Voorwaarde is wel dat Het Levensatelier een contract heeft met de gemeente waar je woont en dat de gemeente een beschikking afgeeft. Het is ook mogelijk om de dagbesteding zelf te betalen. Je kunt om uit te proberen altijd een paar uur gratis en geheel vrijblijvend mee draaien. 

Aanmelding en wachttijden
Nadat je met ons contact opgenomen hebt wordt een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek gepland. Dit is met of zonder de jeugdige, afhankelijk van de hulpvraag en gezinssituatie. In dit gesprek word je bekend gemaakt met Het Levensatelier, wordt een aantal administratieve zaken geregeld en onze aanpak besproken. Voor de start van de dagbesteding wordt de jeugdige sowieso nog uitgenodigd om alvast te kunnen wennen aan Het Levensatelier. Als je zelf betaalt kun je meestal meteen starten; als de gemeente de dagbesteding vergoedt kun je starten nadat de beschikking is afgegeven. Er is geen wachttijd.

Hulp nodig?