Basis- en Specialistische GGZ
Een van de binnen de GGZ vallende behandelingen die Het Levensatelier aanbiedt is psychotherapie al dan niet voorafgegaan door een psycho-diagnostisch onderzoek. Wanneer je als volwassene (18 jaar of ouder) psychische klachten hebt kan een deskundig onderzoek meer duidelijkheid geven over de oorzaken van de last die wordt ervaren. Op basis daarvan krijg je een gericht advies voor behandeling of een stappenplan met als doel de klacht(en) te verminderen. Klik hier als je meer wilt weten over een psychodiagnostisch onderzoek. Als psychotherapie volgt op het onderzoek word je in gesprekken uitgenodigd te ervaren wat er in je omgaat.
Je wordt stilgezet bij je eigen manieren en omgangspatronen en door deze bewustwording leer je meer bewuste keuzes te maken in je leven. Het doel is je te laten ervaren wie je bent, wat je wil en wat je hierin belemmert. Er worden geen oplossingen aangedragen, maar je wordt geholpen je eigen oplossingen te vinden. Wil je meer weten over deze vorm van therapie? Klik dan hier.
Voor een afspraak te maken mail naar
Vergoeding op basis van gecontracteerde zorg
De Basis- en Specialistisch GGZ zit in het basispakket van je zorgverzekeraar en wordt onder voorwaarden vergoed op basis van de Zorgverzekeringswet (ZvW). Er is altijd een doorverwijzing van de huisarts (of van een andere arts) nodig en Het Levensatelier moet een contract hebben met je zorgverzekeraar. Daarnaast moet de zorgverzekeraar voldoende budget beschikbaar stellen. Je wettelijk verplicht eigen risico is, mits nog niet opgebruikt, wel van toepassing. Je kunt ook contact opnemen met je zorgverzekeraar als hier vragen over zouden zijn.
Vergoeding op basis van ongecontracteerde zorg
Ingeval Het Levensatelier geen contract heeft met je zorgverzekeraar dan bestaat de mogelijkheid tot het verlenen van hulp op basis van ongecontracteerde zorg. In dat geval heeft iedere zorgverzekeraar zijn eigen regels. In de meest voorkomende gevallen en afhankelijk van je eigen polis, betaalt de zorgverzekeraar dan slechts een gedeelte van de behandeling en moet je het restant, je eigen bijdrage, rechtstreeks aan Het Levensatelier betalen. Vraag dit dus goed na bij je zorgverzekeraar voordat je hiervoor kiest.
Aanmelding en wachttijden
Nadat je met ons contact opgenomen hebt, wordt een eerste kennismakingsgesprek gepland. In dit gesprek word je bekend gemaakt met Het Levensatelier, wordt een aantal administratieve zaken geregeld en onze aanpak besproken. Wij streven voor behandeling naar een wachttijd op basis van de wettelijke Treeknormen, maar deze is mede afhankelijk van de budgetten die je zorgverzekeraar ter beschikking stelt, van je hulpvraag en van de eis van je zorgverzekeraar tot het gelijkmatig moeten spreiden van het budget over het jaar. Als het te lang duurt kun je altijd kiezen voor zorgbemiddeling door je zorgverzekeraar. Ook Het Levensatelier kan je in contact brengen met andere praktijken.
De gemiddelde wachttijden (indicatie) zijn als volgt:
Kennismakingsgesprek: tijdelijke stop
Intake en behandeling: gemiddeld 20-25 weken (voor sommige zorgverzekeraars cq. hulpvragen is de wachttijd langer)
Aan deze opgave kunnen geen rechten worden ontleend en is voor het laatst geactualiseerd op 5 december 2024.
*Wanneer er sprake is van een eetstoornis, suïcidaliteit of verslavingsproblematiek dan kan het Levensatelier binnen de GGZ helaas geen passende behandelplek zijn.
Kwaliteitsstatuut GGZ
Het Kwaliteitsstatuut GGZ van Het Levensatelier is te downloaden door hier te klikken.
Planning = realisatie
Het Levensatelier hanteert binnen de volwassenen GGZ het principe ‘planning = realisatie’ wat betekent dat de tijd die wij vooraf met je plannen ook de tijd wordt die wij declareren bij jouw zorgverzekeraar mits de werkelijk gerealiseerde tijd niet meer afwijkt dan 15 minuten. Een consult voor volwassenen duurt 60 minuten tenzij anders door jouw behandelaar is aangegeven.