Skip to main content
Hulp

Overige hulpverlening en ondersteuning

Je kunt bij Het Levensatelier ook terecht voor diverse andere vormen van hulpverlening en ondersteuning.

 • Beeldende (creatieve) therapie
  Beeldende therapie is een individuele therapie voor volwassen, tieners en pubers. Door middel van tekenen en schilderen word je uitgenodigd om onbewuste aspecten en emoties uit te werken. Het werk wordt achteraf besproken in een individuele therapiesetting. Het achteraf ervaren van je werken helpt je bewust te worden van wie je bent, wat je wil en wat je hierin belemmerd in het leven. Dit helpt je om bepaalde (nieuwe) keuzes te maken waardoor je beter in je vel zit.

 • Relatietherapie
  Relatietherapie is voor mensen die binnen hun relatie problemen ervaren. Deze vorm van therapie geeft een diepgaand inzicht in de relatie met als doel belemmeringen zichtbaar te maken. Krijg inzicht in je eigen positie (en in die van de ander) en verander daarmee jouw positie.

 • Coaching persoonlijke ontwikkeling
  Loop je vast en wil je het graag anders gaan doen? Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan in je leven, je relaties, je werk en wil je graag dat dit verandert? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op. We gaan dan samen kijken wat er het beste bij jou past om hier verandering in te krijgen. Wil je meer info over coaching door Ellen Kerssemakers? Klik dan hier 

 • Schrijftherapie (coaching via email)
  Wat is coaching via e-mail? De methode Mindful Analysis is een beproefde vorm van schrijftherapie en coaching. Een week lang dagelijks schrijven brengt innerlijke rust, antwoorden en oplossingen. Bij psychische klachten zoals angst, depressie en burn-out. Maar ook bij relatieproblematiek en loopbaanvragen.
  Wil je meer info over coaching via email? Klik dan hier
 • Reflexologie
  Reflexologie helpt mensen te leren luisteren naar signalen van het lichaam zodat overbelasting of uitputting wordt voorkomen. Tijdens een reflexmoment kunnen verschillende technieken gebruikt worden maar de basis zijn de voeten waarbij de domeinen beweging, ademhaling, slaap, immuunsysteem, stress en voeding essentieel zijn. Wil je meer info over reflexologie? Klik dan hier.

 • Trauma Buster Technique (TBT)
  TBT staat voor Trauma Buster Technique. Het is een hele zachte, snelle en blijvend effectieve manier om emoties los te koppelen van een traumatische gebeurtenis. Een enkele behandeling is voldoende om een complete gebeurtenis los te koppelen. Trauma is een gebeurtenis die onverwachts plaatsvindt, terwijl je “op het verkeerde been staat” en je “moederziel alleen” bent. Er is geen directe hulp. Dat kan een ongeluk zijn, een vorm van mishandeling, maar ook een heftig (telefoon) gesprek of zelfs een berichtje dat je leest en heftig binnenkomt. Met TBT behandelen we alle heftige (traumatische) gebeurtenissen waar nog een ‘lading’ op zit. Wil je meer info over de TBT?  Klik dan hier

 • Training Mindfulness 
  Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder oordelen. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf verder wilt ontwikkelen dan is Mindfulness iets voor jou. Deze intensieve training is zorgvuldig in elkaar gezet en is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Wil je meer info over de Training Mindfulness?  Klik dan hier

 • Coaching (volwassenen)
  Coaching richt zich op een ieder die zich professioneel wilt ontwikkelen. Voor iedere coachingsvraag stellen wij een passend traject vast. Coaching is mogelijk op de volgende gebieden: persoonlijke effectiviteit en communicatie, persoonlijk leiderschap, een juiste balans vinden tussen werk en privé en teamcoaching. Wil je meer info over coaching? Klik dan hier.

 • Individuele Wandelcoaching
  Tijdens een individuele wandelcoachtraject wandelen we samen en ontdek je wat voor jou belangrijk is, wat bij jou past zodat je kunt doen waar je goed in bent. Alle aandacht is voor jou. De natuur, het buiten zijn en het wandelen helpen hierbij. Deze geven rust, nieuwe ideeën en energie, het helpt je om je hoofd leeg te maken en inspireert. Wil je meer info over coaching? Klik dan hier.

 • Individueel traject op maat / Je schaamteloos op nummer 1 zetten 
  Herken je dat je bang bent om het niet goed te doen, dat je niet goed genoeg bent of dat je confrontatie liever uit de weg gaat? En voel je dat het nu JOUW TIJD is, waarbij deuren open gaan naar een wereld die je nog niet eerder op die manier kende en waar je met zekerheid het volgende zult vinden? Dan is het individueel traject mogelijk iets voor jou! Wil je meer informatie over dit traject?  Klik dan hier.

 • Groeps Inspiratiebijeenkomst voor ouder(s)/opvoeder(s)
  Wanneer je bewust opvoedt dan staat oprechte aandacht, nieuwsgierigheid, ruimte gevend aan het ontdekkende kind centraal. Wanneer je deze houding ook aanneemt voor en naar jezelf dan ontvouwt zich een groots cadeau op allerlei vlakken in je leven. In het ouderschap wordt je geconfronteerd met jezelf, het kind is namelijk voortdurend jouw spiegel. Maar wanneer we geen rust, ruimte ervaren in ons dagelijks leven en er veel stress aanwezig is, hebben we en voelen we ook niet de tijd om hier daadwerkelijk bij stil te staan.  Wil jij in een fijne setting, als ouder/ opvoeder meer leren en gaan ervaren hoe je bewust kan opvoeden?Klik dan hier voor meer informatie.
 • Delen is Helen 
  Wanneer je in het verleden of onlangs seksueel misbruikt bent, kan contact met lotgenoten heel waardevol zijn. Seksueel geweld, in welke vorm dan ook, kan je in een isolement plaatsen. Omdat je je schaamt of schuldig voelt. Misschien heb je ook last van andere gevoelens en twijfel je of die gevoelens wel ‘normaal’ zijn. Erover praten met anderen die geen soortgelijke ervaring hebben is vaak moeilijk. Tijdens onze groepshulpverlening kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en luister je naar elkaars verhalen. Dit draagt bij aan het verwerkingsproces. Erkenning én herkenning, daar gaat het om. Je bent niet de enige, je staat niet alleen. Wil je meer info over Delen is Helen?Klik dan hier.
 • Shantala behandeling
  Een Shantala behandeling is een gestructureerde aanrakingsmethode, waardoor het contact met jezelf en je lichaam zal vergroten. Van denken naar voelen en vanuit dit voelen meer in contact met jezelf en daardoor ook meer in contact met de ander. Voor mij ben jij het vertrekpunt, jij bepaalt van waar we samen verder gaan. Als structurele aanrakingsvorm is het een lichaamsgerichte behandeling. Jouw tempo en reageren van handelen is leidend in het contact. Jij hebt de regie. Wil je meer info over Shantala? Klik dan hier

Kosten en vergoeding
Kosten variëren per type hulpverlening en/of groepsgrootte. Klik op “Klik dan hier” bij de bovengenoemde specifieke hulpverlening die je zoekt en vind daar oa. de prijsinformatie en de contactgegevens van de collega die de hulpverlening zal verzorgen. Sommige verzekeraars vergoeden op basis van aanvullende zorgpakketten. Vraag dit goed na bij je zorgverzekeraar. Als geen prijzen vernoemd staan zijn ze op aanvraag.

Aanmelding en wachttijd
Je kunt bij de specifieke hulpverlening naar je keuze via “Klik dan hier” direct contact opnemen met de collega die de hulpverlening verzorgt. Als je nog niet precies weet wat het beste voor je past, kun je kiezen voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek word je bekend gemaakt met Het Levensatelier, wordt een aantal administratieve zaken geregeld en onze aanpak besproken. Tijdens dit gesprek zal dan duidelijk worden met welke collega je in contact gebracht gaat worden voor verdere hulpverlening. 

Hulp nodig?