Skip to main content
Ontspanning

Mindfulness, Yoga & Ademhaling

De basis van mindfulness is aandacht geven aan het hier en nu. We leren in het leven te staan met aandacht, liefde, compassie en kracht, ook als het moeilijk loopt. Mindfulness is een bewezen en effectieve methode om op een bewuste manier in contact te komen met jezelf en te laten zijn wat is zonder oordeel. Door mindfulness hebben mensen minder lichamelijke en psychische klachten, krijgen ze een positievere instelling en kunnen zich beter ontspannen en genieten.

Training Mindfulness  (volwassenen)
Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze zijn, in het hier en nu, zonder oordelen. Ook als je bewuster wilt leven en jezelf verder wilt ontwikkelen dan is Mindfulness iets voor jou. Deze intensieve training is zorgvuldig in elkaar gezet en is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy. Wil je meer info over de Training Mindfulness? Klik dan hier

Training Mindfulness  (jongeren)

Steeds meer kinderen ‘doen’ veel maar zijn steeds minder vaak bezig met gewoon ‘zijn’. Ze functioneren op een soort automatische piloot. Middels mijn mindfulness trainingen leren zij technieken om af en toe te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben op dat moment. De training is helpend voor kinderen die behoefte hebben aan minder stress, meer zelfvertrouwen, die hun hoofd vol gedachten tot rust willen brengen of hun gevoelens beter willen leren begrijpen. Wil je meer weten over mindfulness voor jongeren? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Mindful Stiltedag
Meditatie is de snelweg naar meer rust, creativiteit en ontspanning. Train jezelf in concentratie, zelfobservatie, zelfbewustzijn en aanwezig te zijn in het hier en nu. Wil je weten wanneer er een Mindful Stiltedag is? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MBSR/MBCT Oefenochtenden
Als je al kennis hebt gemaakt met mindfulness via de acht-weekse training en je beoefening wel een boost of verdieping kan gebruiken en je vindt het fijn om nog in een groep bij elkaar te komen dan zijn deze oefenochtenden echt iets voor jou! Op aanvraag van een aantal oud-deelnemers, zijn er vanaf 2023 oefenochtenden. Wil je weten wanneer de oefenochtenden gepland staan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yoga voor jongeren
Yoga voor jongeren is een methode om jongeren te helpen van binnenuit sterker te worden. Wat kan bijdragen tot het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn. Op passende wijze wordt er aandacht voor ademhaling en (ont)spanning in het lichaam gegeven. Kun jij wat rust gebruiken? Dan is de yoga voor jongeren iets voor jou! Wil je meer info? Klik dan hier

Yin Yoga
In Yin Yoga verloopt alles rustig, je staat echt stil en neemt de tijd voor je lichaam en het gevoel; het zijn in het moment. Tijdens elke les staat een bepaald aandachtsgebied centraal. Je verblijft enkele minuten in een bepaalde houding (zittend of liggend) waardoor je ruimte krijgt om naar binnen te keren. Wil je meer info over Yin Yoga? Klik dan hier.

Hatha Yoga
Ontwikkel je soepelheid en kracht met Hatha yoga. Leer overbodige spanning los te laten door diverse houdingen en ademhalingsoefeningen aan te nemen. Wil je meer info over Hatha Yoga? Klik dan hier.

Yoga Nidra
Tijdens yoga nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Eén sessie staat gelijk aan 4 uur slaap, daarom voelen mensen zich na een nidra yogales volkomen uitgerust en opgefrist. Wil je meer info over Yoga Nidra? Klik dan hier.

Stoel Yoga/Qi flow
Stoelyoga is een veilige vorm van bewegen. Het brengt je lichaam en geest in balans door alle bewegingen in volle aandacht en met een rustige en diepe ademhaling uit te voeren. Dit is erg waardevol voor jong en ouderen omdat dit klachten zoals depressie en zelfs dementie kan voorkomen. Wil je meer info over stoel yoga/Qi flow? Klik dan hier.

Innersoul Yoga
Hatha yoga, meditatief, bewustzijn en non duaal zijn woorden passen bij deze les. Ontdek de kracht van Yoga, waar lichaam en geest samenkomen als de vier elementen. Voor iedereen die meer lichaamsbewustzijn en ontspanning wil ervaren, ook al heb je beperkingen in houdingen. Wil je meer info over Innersoul yoga? Klik dan hier.

Yoga Klankschaal bad/massage
 Bereid je voor op een diepere ontspanning in liggende houding, waar de kalmerende klanken van klankschalen je omhullen. Geef jezelf de ruimte om te ademen, te ontspannen en de harmonie van yoga en klankschalen te ervaren voor een rustgevende balans in lichaam en geest. Wil je meer info over Yoga klankschaal bad/massage? Klik dan hier.