Skip to main content

Medewerkers

Overige hulp

Chantal Huisman

TBT-practitioner

 Hallo, mijn naam is Chantal Huisman en ik woon midden in Valkenswaard. Een erg gezellig en levendig dorp waar ik me helemaal thuis voel.

In 2021 heb ik de opleiding tot TBT Practitioner gevolgd, dit was nog helemaal nieuw in Nederland. Ik werk iedere dinsdag als TBT-er binnen het Levensatelier.

TBT staat voor Trauma Buster Technique, een beetje vreemde naam maar het doet écht wat het zegt. Het is een hele zachte, snelle en blijvend effectieve manier om emoties los te koppelen van heftige ervaringen of trauma's. In een enkele behandeling per trauma wordt de emotionele lading van een gebeurtenis afgehaald. Als er sprake is van herhaaldelijk soortgelijk trauma dan behandelen we de eerste, of de heftigste ervaring. Je zult merken dat alle gerelateerde gebeurtenissen hun heftige lading loslaten. Het mooie van deze techniek is dat je niet helemaal terug naar de emoties hoeft die er op het moment van de traumatische ervaring waren, de emotionele lading die het nu nog heeft is voldoende om mee te werken. Wat we doen is het verhaal zodanig vervreemden dat de hersenen na de behandeling niet meer snappen dat er heftige emoties aan de gebeurtenis zaten. Er wordt zelfs vaak gelachen tijdens de behandeling, dat mag allemaal. De behandeling is eenmalig en luchtig, maar duurt wel even. Ik reserveer 2,5 uur voor een TBT behandeling, zo kun je ook je verhaal kwijt en zit er geen tijdsdruk op de afspraak. Dat is wel zo ontspannen. Het is immers al spannend genoeg om je trauma's aan te pakken.

Ik mag mezelf ervaringsdeskundige noemen op trauma gebied, dus ik snap de eventuele drempels waar je overheen wilt. Trauma is voor iedereen anders. Voor de een is het een ongeluk, voor de ander is het mishandeling (geestelijke of lichamelijk) en voor weer een ander is het bijvoorbeeld een berichtje via mail of app dat heftig binnen gekomen is. Wat het ook is, je hoeft er niet mee rond te blijven lopen.

Ik ben ontzettend gepassioneerd over mijn werk en vind eigenlijk dat iedereen moet weten dat dit bestaat. Dat het echt zó snel werkt en het resultaat blijvend is. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk mensen te kunnen bevrijden van trauma met Trauma Buster Technique.

Neem contact op met Chantal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..