Skip to main content

Medewerkers

Geestelijke Gezondheidszorg

Karin de Kaste

Vaktherapeut

Hallo, Ik ben Karin de Kaste, vaktherapeut beeldend. Sinds mijn afstuderen heb ik diverse werkplekken gehad waaronder het speciaal onderwijs, een eigen praktijk en de kinder-en jeugdpsychiatrie. Daarnaast ben ik psychosociaal weerbaarheidstrainer.
Ik vind het fijn dat ik bij Het Levensatelier alle opgedane ervaring kan inzetten voor zowel kinderen en jeugd als volwassenen. In de beeldende therapie staat bij mij het ervaringsgericht werken centraal en daarvoor bied ik verschillende materialen aan (klei, verf, vilt, krijt, speksteen etc) . Het samen onderzoeken wat bij jou past, waardoor er verandering mogelijk is, betekent voor mij op maat werken, verbinding zoeken, soms improviseren en spelen en altijd ….met het hoofd, het lichaam en het hart. In het beeldend werk maar ook in gesprekken tijdens en over het werk richten we ons op bijvoorbeeld het verkennen van gevoelens, omgaan met trauma, emotie en spanningsregulatie, zelfbeeld versterken, rouw en nog meer. Mijn affiniteit ligt in het zintuigelijk werken met materiaal omdat daar mogelijkheden liggen om vorm te geven aan je ervaringen en blokkades op te heffen.
Kind kunnen en mogen zijn en tevens het kind in de volwassen mogen zien maakt dat ik met compassie en betrokkenheid jouw behoefte plek geef. Zowel individueel als in een gezin of groep.

Kennis van en ervaring met de Acceptance and Commitment Therapy, Expressive Continuum therapy en Affectregulatie therapie neem ik mee in het werken met materiaal.


Uiteindelijk gaat het om jou en wat je nodig hebt en bied ik je een fijne plek om te oefenen, te ervaren en te ontdekken ( en veel plezier te hebben). Zelf zoek ik dit alles graag in de natuur, in sport, in de muziek en dansen . Dat alles met dierbaren om me heen.

Neem contact op met Karin via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.