Skip to main content
Hulp

Dagbesteding

Bij Het Levensatelier wordt dagbesteding in creatieve zin geboden. Je kunt onder begeleiding aan de slag in ons sfeervolle en kleurrijke atelier. Schilderen, tekenen en diverse andere creatieve activiteiten zijn mogelijk. Je werkt in een groep van maximaal 10 personen en er is veel individuele aandacht. De gemaakte producten kunnen, als je wilt, in de winkel verkocht worden. Met de verkoop van zo’n product bevestig je dat iedereen een bijdrage kan leveren aan onze maatschappij. Daarnaast kunnen er ook werkzaamheden worden gedaan in de tuin of je kunt ingezet worden als gastvrouw of gastheer. Wil je meer info over dagbesteding? Klik dan hier.

  • Kosten en vergoeding
    Dagbesteding wordt vergoed op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of soms ook uit een Persoons Gebonden Budget (PGB). Als je hiervoor in aanmerking wilt komen neem dan contact op met het zorgloket van de gemeente waar je woont. Voorwaarde is wel dat Het Levensatelier een contract heeft met de gemeente waar je woont. Vraag dat dus goed na. Het is ook mogelijk om de dagbesteding zelf te betalen. Je kunt om uit te proberen altijd een dagdeel gratis en geheel vrijblijvend mee draaien.

  • Aanmelding en wachttijden
    Nadat je met ons contact opgenomen hebt wordt een eerste kennismakingsgesprek gepland. In dit gesprek wordt je bekend gemaakt met Het Levensatelier, wordt een aantal administratieve zaken geregeld en onze aanpak besproken. Als je zelf betaalt bent kun je meestal meteen starten; als de gemeente de dagbesteding vergoedt kun je starten als de beschikking is afgegeven. In die zin is er dus geen wachttijd. Je mag altijd 1 dagdeel gratis meedraaien om te ervaren of het iets voor je is.